Održavanje vozila

Dijagnostika vozila

Kod svih servisnih radova vrlo je važno uraditi preciznu dijagnostiku, koje je samo moguće zahvaljujući korištenju licenciranog i originalnog software proizvođača čiji je zadatak da utvrdi nedostatke i greške koje se pojavljuju na vašem vozilu.

Redovna dijagnostika vašeg vozila, produžuje vijek trajanja automobila, štiti vaš motor i ostvaruje vam dugoročne uštede.

Pored redovnog godišnjeg servisa, preporučujemo još jednu dijagnostiku vašeg vozila godišnje, jer usljed loših cesta i uslova vožnje kakvi vladaju u BiH, te nepravilnog upravljanja vozilom (posebno ako više osoba koristi vozilo), mogu se pojaviti određene poteškoće koje je najbolje na vrijeme otkloniti.

Dijagnostika vašeg vozila ne traje duže od 30 minuta u zavisnosti od nivoa kompleksnosti provjere koje se provodi, a naše ljubazno osoblje će vam prezentovati izvještaj, te ukoliko se utvrde određene nepravilnosti dati najbolji savjet.

Kontrola klime

Za veću efikasnost, komfor i sigurnost

Peugeot nudi dva nivoa kontrole klime:

 • Osnovni koji pokriva sve glavne elemente klime, promjena unutrašnjih puhača, polen filtera i pogonskog remena. Također podrazumijeva tretman prisustva mirisa i bakterija, te otklanjanja istih.
 • Kompletni koji pokriva zamjenom ulja kompresora i rashladnog fluida, kao i provjera cijevi sistema, rad ventilatora i kontrola temperature u vozilu

Kontrola kočnica

Kontrola kočnica se sprovodi kao dio MOT testa:

 • Naše ljubazno osoblje će sa zadovoljstvom provjeriti vaše kočnice kada god mislite da imate problem
 • Provjera diskova
 • Provjera disk pločica

Kontrola vizuelizacije

Kontrola vizualizacije podrazumijeva kontrolu kvalitete metlica brisaca, kvaliteta stakala na vozilu, kao I svjetlosne grupe (zmigavci, oborena svjetla, kratka I duga svjetla I osvjetljenje reg. tablica) . Vizualizacija na svakom vozilu ima važnu ulogu, a to je vašu sigurnost I sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

Jako bitan segment za sigurnost ostalih ucesnika u saobracaju je I kontrola zvucne signalizacije.
Sto je bolja vidljivost veca je sigurnost svih ucesnika u saobracaju I brza intervencija u slucaju opasnosti.
Kvalitet povrsine stakla je isto tako presudan za sigurnost saobracaja pogotovo za vrijeme kisnih dana I nevremena

Kontrola polen filtera

Svjež i čist vazduh u vašem Peugeotu

 • Kada osjetite da vazduh u vašem vozilu nije svjež ili kada vašem vjetrobranskom staklu treba dugo da dekondenzira, to može biti znak da je vrijeme za zamjenu polen filtera
 • Polen filter skuplja čestice prašine, bakterije i polen
 • Koristiti se standardni filter, ali je također dostupan i premium filter za osjetljivije vozače sa alergijama. Ovaj filter dolazi sa aktivnim ugljenom koji pojacava funkcije samog filtera

Kontrola zupčastog remena

Zaštitite svoj motor

 • Vaš zupčasti remen treba redovno provjeravati, bez obzira na pređeni broj kilometara
 • Zupčasti remen kontroliše kretnju dijelova motora, uključujući radilicu, bregastu osovinu i ventile
 • Napravljen je od materijala koji su bazirani na gumi, koja se korištenjem troši
 • Ukoliko se zupčasti remen ne zamjeni na vrijeme, šteta uzrokovana na motoru može dovesti do njegovog totalnog unistenja i potrebe za zamjenom.

Kontrola kvačila

Kvačilo je jedan od ključnih dijelova za ispravno funkcioniranje vašeg ljubimca. Svaka promjena tipa otežane promjene brzina, čudnih i neubičajenih zvukova prilikom pritiska kvačila ili otežanog starta vozila signal su da obratite najbližem Peugeot koncesionaru radi kontrole vašeg kvačila. Znak za istroseno kvacilo moze biti i sporije ubrzavanje vozila na usponima i neravnim terenima

Kontrola guma i pneumatika

Sigurnost na 4 točka

U uslovima koji vladaju na lokalnim cestama, pritisak u gumama bi trebalo provjeravati svake dvije do tri sedmice.

 • Uradite vizuelnu rutinsku provjeru vaših guma da utvrdite ukoliko imaju fizička oštećenja
 • Peugeot preporučuje da se gume mijenjaju kada šara je ispod 3mm dubine
Back to top