Optimizacija vožnje

Uživajte u neobično profinjenom iskustvu vožnje, zahvaljujući PEUGEOT tehnologiji zamišljenoj s ciljem maksimiziranja udobnosti , sa sve većim asortimanom inovacija kako bi vaše putovanja bilo jednostavnije i praktičnije.

PEUGEOT i-Cockpit

 

i-Cockpit
PEUGEOT i-Cockpit mijenja arhitekturu vozačevog sjedišta za pružanje sasvim novog iskustva u vožnji. Dizajniran da zadovolji posebno zahtjevan niz specifikacija, nudi intuitivan pristup svim funkcijama.

Kompaktni volan donosi poboljšano držanje i upravljanje koje pruža bolji osjećaj za pojačani užitak u vožnji. Zahvaljujući uzdignutom ekranu, vozači imaju pristup svim osnovnim informacijama o vožnji bez potrebe da skidaju pogled s ceste. Nova središnja konzola i veliki 9,7″ touchscreen ekran stvaraju čisto, pregledno okruženja u vožnji.

S manje tipki nego ikada i materijala najviše kvalitete, PEUGEOT i-Cockpit ima izgled koji je vrlo jedinstven i bez presedana u automobilskoj industriji – karakterističan, odmah prepoznatljiv stil koji je osvojio Nagradu za najprivlačniju unutrašnjost na 29. Internationalnom Festivalu automobila 2013. godine.

Uzdignuti ekran

 

PEUGEOT_3008_2013_024_FR
Uzdignuti ekran vam pruža pristup svim osnovnim informacijama o vožnji bez potrebe da skidate pogled s ceste. Ključni podaci su prikazani na sklopivom panelu u boji smještenom direktno u vašem vidnom polju, držeći vas  stalno informiranim o brzini, udaljenosti od drugih vozila i o uputama  iz sistema tempomata i limitera brzine, kao i iz navigacijskog sistema.

Pomoć pri parkiranju

 

PEUGEOT_208_2014_122_FR

Pomoć pri parkiranju tehnologija usmjerava i pojednostavljuje vaše parkiranje – od paralelnog parkiranja do parkiranja u krivinama  ili pod uglom.

S ultrazvučnim senzorima naprijed i nazad, na obje strane, pomoć pri parkiranju procjenjuje veličinu parking mjesta, planira idealnu putanju, preuzima upravljanje te vam osigurava vizualne i audio informacije o slobodnom prostoru.

U međuvremenu, vi možete regulisati ubrzanje i kočenje, stepen prenosa i kvačilo (ukoliko vozilo ima ručni mjenjač). A ako želite da vratite kontrolu nad volanom, to možete učiniti u bilo kojem trenutku, jednostavno uhvatite volan.

Hill assist

 

 

Hill Assist tehnologija olakšava pokretanje ili manevriranje na padinima.

Kada ste na padini (> 3%), Hill Assist kratko imobilizira vozilo (otprilike 2 sekunde), dajući vam vremena da prebacite nogu s papučice kočnice na papučicu gasa.

Sistem prečišćavanja unutrašnjeg vazduha

 

508_1407PC217Pure Blue tehnologija garantira maksimalnu udobnost za sve putnike u vozilu. Kada je automobil u stanju mirovanja ili prazan, Pure Blue čisti kabinu cirkuliranjem baktericida i fungicida.

Kada se vozilo kreće, aktivni filter tretira zrak prije ulaska u kabinu, uklanjanjem isparljivih organskih spojeva i sitnih čestica. Tako putnici mogu uvijek biti sigurni u svježem, čistom ambijentu dok putuju, bez obzira na okolnosti.

Tempomat

 

Vozači mogu koristiti tehnologiju tempomata postavljajući maksimalnu brzinu.Vozilo će se  automatski zadržati u tim granicama čineći vožnju jednostavnijom.

Kontrola proklizavanja

 

PEUGEOT_3008_2013_019_FR PEUGEOT_PAR_2013_059_FR
Uz protuklizni sistem s gumama protiv blata i snijega, Grip Controli pruža vašem vozilu poboljšani vuču u bilo kojoj situaciji.

Brojčanik unutar kabine omogućuje vam da odaberete način koji najbolje odgovara terenu na kojem vozite, bilo da je snijeg, blato ili pijesak. Vaš PEUGEOT će se direktno prilagoditi na odabrani teren, omogućujući vam da vozite sigurno i pouzdano

Active city break

 

Active City Break je sistem naglog kočenja dizajniran kako bi se smanjio rizik od manjih sudara pri vožnji kroz grad na niskim brzinama. Sistem koristi laserski senzor smješten na vjetrobranskom staklu u otkrivanju prepreka. Ako senzor otkrije opasnost od sudara, on ga sprječava automatskim aktiviranjem kočnica. Sistem radi pri brzinama do 30 km/h.

Upozorenje na razdaljinu

 

Kako bi vam pomogao zadržati sigurnu udaljenost u svakom trenutku, Distance Alert® sistem vam pokazuje na uzdignutom ekranu koliko ste blizu vozila ispred. Možete koristiti prekidači za definiranje minimalne udaljenosti, naložiti sistemu da vas upozori putem vizuelnog signala ako se previše približite.

Sistem nadzora mrtvog ugla

 

PEUGEOT_308_2013_100_FR
Zahvaljujući četiri senzora smještena na prednjim i zadnjim branicima vašeg vozila, Sistem nadzora mrtvog ugla osigurava pravovremeno upozorenje ako drugo vozilo ulazi u mrtvi kut, dok je automobil u pokretu,  pomoću svjetlosnih signala na najbližem retrovizoru ili upozoravajući vozača putem ekrana.

Sistem upozorenja zbog skretanja iz trake

 

308_0708TECH_L
Pri brzini od 80 km / h ili iznad, Upozorenje zbog Skretanje iz Trake može se koristiti za obavijest vozača kad god automobil slučajno skrene iz svoje trake.

Ako automobil napusti svoju traku bez naznake, vozač je upozoren odmah pomoću vibracija na lijevoj ili desnoj strani sjedala vozača, ovisno o smjeru u kojem je vozilo skrenula s puta. To omogućuje vozaču da ispravi vozilo i vrati ga nazad u traku.

Temelj ove patentirane tehnologije je šest infracrvenih senzora sposobnih za identifikaciju oznake (prepoznavanje pune linija) na površini cesta i autocesta. To je posebno korisno ako je vozač pospan ili je privremeno ometen.

Limiter brzine

PEUGEOT Limiter brzine omogućuje vam da postavite standardnu maksimalnu brzinu za vaše vozilo. Ukoliko dosegnete tu brzinu tokom vožnje,  papučica gasa se blokira, i time ograničava daljnje ubrzanje i pomaže vam da se zadržite unutar zadanog limita.

Back to top