Performanse

U bliskoj suradnji s timovima PEUGEOT SPORT-a, PEUGEOT predstavlja cijeli niz modela i koncepata visokog intenziteta – vrhunskih performansi i profinjenog dizajna spojenih u savršenu harmoniju koja pruža osjetan užitak za svakoga ko voli sportsku, dinamičnu vožnju.

GT

GT stoji za Grand Touring (iz talijanskog Gran Turismo), te je izraz koji se koristi za označavanje dinamičnnog i ekskluzivnog PEUGEOT asortimana.

Tri glavna obilježja imena GT su: snažan, visoke performanse motora (205 KS za benzinske motore, 180 za dizelske modele), te posebno poboljšano držanje na cesti  zahvaljujući spuštenom ovjesu i Driver Sport Pack-u. Ukratko, garancija većeg užitka u vožnji.

GTi

gti208GTi_1208PC009 gtiPeugeot_208_2013_073_FR
GTi proizlazi iz GT-a a stoji za Grand Touring Injection. Označava vozila koja kombiniraju sportski dizajn s visokim performansama. Za PEUGEOT, ovaj termin je usko povezan s istorijom branda, a posebice s legendarnim 205 GTi.

30 godina nakon rađanja ove legende, PEUGEOT  je sada odlučio da ga reinterpretira s još radikalnijom verzijom. Sa svojim okretnim, osjetnim i fino usklađenim performansama u vožnji, 208 GTi je još jedan dokaz da su užitak u vožnji, sportski karakter i učinkovitost odavno nerazdvojivo utkani u DNK Lavovoskog brenda.

R

R je početno slovo povezano s RCZ R – nova verzija RCZ-a, Peugeot sportskog coupé-a. Sa svojim 270 KS motorom, to je najmoćniji model ikada proizveden u povijesti marke. Dizajn – s bezbroj PEUGEOT Sport značajki koje naglašavaju sportski duh vozila – obećava doživljaj u vožnji koji kombinira vrhunske performanse s čistom elegancijom.

Početno R također se pojavljuje na bočnim stranama 308 R Concept-a, koji je izuzetno sportski koncipirani automobil koji pruža užitak u vožnji bez presedana.

DRIVER SPORT PACK

dPEUGEOT_308_2014_098_FR

dPEUGEOT_308GT_1408JBL036

Aktiviran pomoću dugmeta “Sport” na centralnoj konzoli, Driver Sport Pack će zasugurno biti popularan među ljubiteljima sportske, dinamične vožnje.

On mijenja određene parametre vozila na način kako bi pružio uzbudljiviju vožnju.

Servovolan i papučica gasa postaju reaktivniji, a zvuk motora se digitalno pojačava i djeluje sportskije. Pozadina instrument table ide od bijele do crvene, a sada uključuje i parametre koji se odnose na dinamički rad vozila (dostupna snaga, turbo pritisak, dostupni obrtni momenat, uzdužno i poprečno ubrzanje) -a i EAT6 mjenjač donosi poboljšanu reaktivnost.

Back to top